Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Φόρα τα γάντια σου....


γιατί έχει κρύο. Προσωπικά ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων που με το που πίασουν τα πρώτα κρύα φοράω γάντια, κασκόλ και ό,τι άλλο μπορεί να με μετατρέψει σε ανθρωπόμορφο κρεμμύδι. Και αφού πάντα υπάρχουν οι καλοπροαίρετοι που θα πετάξουν σχόλια του στιλ "μα καλά, στα χιόνια πας;" είμαι προετοιμασμένος και τους δείχνω πώς μέσα σε δύο λεπτά στο κρύο τα χέρια μου γίνονται τόσο κρύα όσο και η καρδιά του Στάλιν και του Χίτλερ όταν κατέσφαζαν τον κόσμο...
Συμπέρασμα; Χίλιες φορές προετοιμασμένος παρά μάγκας και απροετοίμαστος.

Έτσι είναι και στη ζωή. Πολλοί λένε πως όταν κάνουμε σχέδια, ο Θεός γελάει. Ο Αϊνστάιν πάλι από την πλευρά του δήλωσε πως ο Θεός δεν παίζει ζάρια. Βέβαια υπάρχει και μια άλλη κατηγορία που δεν δέχεται καν ότι υπάρχει αυτός ο πάνσοφος παππούλης με τη μακριά λευκή γενιάδα, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα, το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται... Επιστρέφω στη ζωή. Δεν θα χαρακτήριζα τη δική μου ζωή καλή ή κακή. Όσα έγιναν με βοήθησαν και με έσπρωξαν προς τα εμπρός. Τα κακά λειτούργησαν σαν αλάτι στις πληγές μου για να μου θυμίζουν τι πρέπει να κάνω για να τα αποφύγω όταν ξαναρθούν. Τα καλά τα φυλάω ευλαβικά κάθε βράδυ κάτω από το μαξιλάρι μου, τα κουβαλάω φυλαχτό για όλα αυτά που με περιμένουν. Η ζωή λοιπόν είναι γεμάτη εκπλήξεις, παγίδες, χαρές, λύπες, λύπες και άλλες λύπες. Είναι γεμάτη ανατροπές, συγκινήσεις, ένα σενάριο, κακογραμμένο πολλές φορές, το οποίο όμως συγκινεί εμάς τους θεατές για αυτό και μας κρατάει δεμένους με αυτή.

Κάποιοι θα αναρωτηθούν τι σχέση έχουν τα κρύα χέρια, τα γάντια, η ζωή, ο Θεός και ο Αϊνστάιν μετάξυ τους. Η ζωή έχει ανατροπές, η ζωή παίζει παιχνίδια μαζί σου, αλλά ποτέ, μα ΠΟΤΕ όμως δεν πρέπει να σε πιάνει απροετοίμαστο. Χίλιες φορές να φοράς τα γαντάκια σου και να σε θεωρούν οι άλλοι ευάλωτο, παρά να είσαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ευάλωτος. Χίλιες φορές να έχεις ζεστά τα χέρια σου από πριν, παρά να φορέσεις τα γάντια όταν θα έχεις ξυλιάσει από το κρύο. Δέξου τις αναποδιές σαν ευλογία που θα σε σπρώξουν ακόμα πιο μπροστά και μακριά από αυτές.


Τα λάθη άλλωστε γίνονται προκειμένου να μην τα ξανακάνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: